Halaman

Tuesday, March 12, 2013

Ada Blogger Menangis ? Kenapa ?




Assalamualaikum

Cantik tak title ? Haha . Sape lagi yang menangis ! Aku ler blogger tu ~ hehehehe . Kenapa ? Nak tahu ker ? Jum bace ! =( *mintak pendapat sekali*

maaf ye kak irine nadia . tercuri lah . hehe . aku suke tengok gambar dia yang ney ! ouhh , so romantikkk ! muehehe . =D

Kecewa ? Tak larhh . Sedih ? Tak larhh . Patah hati ? Tak jugak . Jawapan itu semua bohong bagi seorang perempuan yang rasa diri mereka tabah . See ? Kau ader kaum adam ? Muehehe . Gurau2x ! Jangan marah kaum adam . =D Aku nak story sikid pasal hati aku . Malam ney tak ade hati pulak nak join pape GA / SEGMEN / CONTEST . Hoho ~ 

Well , ada lah membe2 rapat aku yang tahu aku minat seseorang ney . Mase aku form 3 , dia form 5 . Yep , satu sekolah . Hoho ~ Aku tak tahu larh nape aku bole suke dia . Dulu aku betol2 suke kat dia tau . Yeah , aku pernah nampak dia dengan gf dia dating kat sekolah . Ala , kat tiang2 tuu ~ Asal tak main cop2 tiang je terus ! Haha . #geram sebenarnyer ney ! =D


Bila tah aku ada mesej dia , tapi baru2 ney larhh . Ye , dia tahu aku suke dia . Tapi dia anggap gua adik je bro ! Hampa ? Tak lah . =,=’ huhu . Aku mesej dia coz nak suruh dia doakan SPM aku jer . Hehe . Then , dah mesej2 tu , aku tanya dia , “abg dengan siti *bukan nama sebenar* ok ?” . Then , dia reply “alhamdulilah ok . hmm , nati abg nak hantar cincin tanda kat siti . =)” . Aku ulang taip “HANTAR CINCIN TANDA!” . Ape makna nyer tuu ? Kecewa ? Ouh ! YESSSS !!!! Air mata gua menitik ! Tapi aku try diam and aku just cakap “semoga kekal ye . sayang giler abg kat dia . untung dia .” . Dia cakap larh “dah tu yang abg minat sampai mati ?” . Hampa ? Ouhh !! Yessss !!! Hampa !!! =( Aku nagis mase mesej gan dia .


Persoalan nyer sekarang , adakah dia saje nak buat aku cemburu ? Sakit beb hati . Aku terpaksa story coz aku betol2 gah pening . And terasa nak miliki dia . Huhu =( Dah lama kiteorang tak contct tapi bila contct , aku rasa tah . Perasaan suka yang dulu nyer aku try hapus , kembali . What I must do now ? =(

p/s : 15 MAC 2O13 (FRIDAY) – Aku ada JPJ kereta . Doakan aku ye . =)
p/s : 2O MAC 2O13 – SPM 2O12 keluar . Doakan aku jugak ye . Semoga Allah memberi Alia Az , keputusan yang cemerlang dalam SPM . amin ~ =) 





31 comments:

Mazelina Zaini said...

alaaa , sedihhh , Ninaa pon penah jadik gini , Tinggal harapan jee :"(

Alia Az said...

@Mazelina Zaini : huhu .. harapan , harapan menjadi layu , ingin ku bahgia bersama *lol ! nyanyi pulak !* hahahah .. =D

Incik B said...

Salam Alia Az. Sekarang hati tengah kosong la?? Jaga hati elok2.. Jgn bagi org mcm tu masuk dlm hati Alia ya.. Kasihan diri dan hati Alia. Alia dh bgi hati Alia bnyak sgt kt dia, tapi xberbalas. Jadi,jaga hati Alia naa.. Jangan bgi org mcm tu masuk dlm hati Alia.

KakLangMia said...

alololo...ciannye Alia.. ye lah kan, akak penah jugak g2, minat giler2 kt s0meone tp tup2 org tu xde hati pon kt kite =,= sob3.. sadis..sadis..
tp Alhamdulillah skrg akak dpt s0meone yg memahami isi hati akak ni.. hi3..
ape yg penting dik, kne sabar..jgn layan sgt perasaan tu.. yakinkan diri someday ade mamat yg lagi special bertamu di hati adik ^_^ ceeewaahhh **asal tetiba jd mcm dokter cinta nih??** haha.. oke2 sory kalo akak merepek mcm kerepek lemau! :P ape2 pon,, GOOD LUCK utk test JPJ nnti & semoga dpt kptusan SPM cemerlang !

Alia Az said...

@Incik B : Wa'kumsalam .. huhuhu .. =( maybe salah alia jugak .. alia suka dia sampai sekarang .. nak buat cam mana .. tapi sekarang alia dah ade someone yang betol2 suke kat alia .. tapi tah , still rasa takod nak percaya kat someone masih ragu2 .. thanks sangat2 coz Incik B sanggup bagi komen yang ley ubat hati alia ney sikid .. huhu .. thanks .. terharu sanad ! =')

Alia Az said...

@KakLangMia : huhuhu .. =( tak tahu lah akak .. boy yang ade gan lia ney pon , betol2 suke kat lia .. lia hargai dia .. tapi kan kak , lia pon ade hati , lia x bole bohong diri lia .. alhamdulilah kak , congratz .. semoga bahagia selalu lia doakan .. amin ~ =) x pe lah kak , x kesah .. jadi diri sendiri lagi better .. thanks u so much bg pendapat positif kat lia .. and thanks for the wish .. =) doakan kita ye kak .. =)

Hasri Anis said...

mungkin ada hikmah di sebaliknya.. tabah hati ye.. apa2 pun.. moga berjaya dan dapat keputusan utk SPM nanti.. aamin :)

노올 f아라하님 said...

ala , tak pe . kumbang bukan seekor . heheh .mungkin Allah nak bagi yang lagi baik kat Alia . kita tak tau . btw , Good Luck untuk test JPJ and saya doakan awak sukses result SPM nanti .(same goes to me)

Alia Az said...

@Hasri Anis : yep ! ada hikmah .. insyaAllah , i will .. amin ~ thanks .. =)
@노올 f아라하님 : huhu .. alia tahu kumbang bukan seekor , tapi yang seekor tu lah yang kita nak .. =( .. oke , thanks keyh .. insyaAllah .. alia hargai .. semoga Allah membalas jasa baik korang yang sudi komen and bace post alia ney .. amin , Ya Allah ~ =)

MarnieyZ said...

sedihnya. sabar ye. ada yg lebih baik untuk awk di msa depan. good luck dear.

Nur Irdina said...

Mesti Allah nak bagi yang lebih baik daripada dia satu hari nanti kan?

Alia Az said...

@MarnieyZ : yep , sabar ! =) thanks .. =D
@Nur Irdina : insyaAllah ~ =)

ct siti said...

pernah kena jugak, nampak dia dating dekat tangga, rasa nk nagis pun ad, sejak dari tu trus xminat dah dia hehehe sabar ye,,ad yg lebih baik sedang mnunggu :)

Alia Az said...

@ct siti : alamak , sama lak nama dengan org kat atas ! sory ye . tu bukan nama sebenar .. hehe .. =) jgn mara .. huhu . nak nagis kan ? =( yep , maybe ? insyaAllah ~ =)

P#eoniX said...

doakan kebahagiaan orang yang kiter sayang kan lagi baik!!!tol x??sabarlah mungkin blom jodoh...perjalanan x terhenti disini...huhuhuhh!!!

Alia Laila said...

Percayalah dik, nanti awak dapat yang lebih baik dari dia :)
Eh, good luck untuk test JPJ dengan result SPM nanti tau :)

Lissa LaLissa said...

alolo~ ciannya., huhu stay strong dear.. sometimes., Allah x bagi kita bersama orang yang kita suka., sebab..? In Shaa Allah ada yang lebih baik yang di aturkan untuk kita., pernah jugak macam nii., tapi ikhlaskan hati., In Shaa Allah dia bahagia., kita pun bahagia., ^^

Alia Az said...

@P#eoniX : yep , mendoakan jalan terbaik .. bukan jodoh , maybe .. =)
@Alia Laila : yep , sanad percaya .. huhu .. thanks kak .. doakan kita ye .. =)
@Lissa LaLissa : sob3x . yep , insyaAllah .. =) thank you ~ =D

UniMeOw said...

yeayyyy dah bleh komen!!! :D


erk..nk komen pe ek..xcted sgt smp lupa...huhu

jgn ngs2 k..donia je sumer tu...uni pon penah rasa gak dulu..skg,,bila igt2 balik,,wat uni gelak je..

bahagia itu pasti hadir...the time will come..sabar1000x!! :D

zaza nizam said...

apapun akak doakan adik tabah hati ye.. and berjaya dan dapat keputusan utk SPM nanti.. aamin :)

Alia Az said...

@UniMeOw : hehehe .. sory ye . alia tak tahu ada iklan .. =( sory menyusahkan .. huhu .. hm , yep .. dunia .. ini semua poyo kan ? hahah .. =D btw , thanks sudi komen .. #terharu ='D
@zaza nizam : insyaAllah , terima kasih kak .. semoga akk berjaya dalam hidup .. amin ~ =D

misz sheyla said...

belum jumpa yg lain lagi tu..insyaallah esok2 jumpa si Dia yang Allah telah aturkan untuk awak

Alia Az said...

@misz sheyla : yup ! maybe ? insyaAllah .. amin ~ hehe .. =D

Anne Rihann said...

awk masih muda dik, jgn sbb cinta awk jatuh, byk lg ranjau nk kena tempuh, gunakan masa yg ada utk bina masa dpn n jadi insan berjaya, yg pntg bls jasa parents dlu, x slh jatuh cinta, tp andai cinta itu merosakkan hati, utk apa? ini peringatan utk akak sndiri :) jg diri, smoga lulus JPJ, ati2 kat bukit ye! haha

Alia Az said...

@Anne Rihann : yep , tahu kak . masih muda .. hehe .. saje je kak post pasal hati ~ coz nak luahkan .. heehe . yep , yang penting alia nak balas jasa parents dulu ~ =D hihi .. insyaAllah .. thanks kak .. hehe .. kat bukit ? haha .. oke2 .. alia tak ingat kat jalan sebenarnya .. hehe .. =D bukit and parking tu oke lagi kot .. just jalanraya lupe ! haha .. =D doakan kita ye .. =D

Aien Syahierah ♥ said...

sedihnyeee.. hurm..samelah aien..dia tau aien mint dia tpi dia minat kawan aien..hum

Alia Az said...

@Aien Syahierah : perghhh !! lagi parah ek ain ? cian awk ~ =( kita serupa lorhhh ~ huhu .. semoga awk dapat someone yang lebih baik dari dia .. =) amin ~ insyaAllah .. =)

Afiq said...

nak bagi padangan ni hehe :) .... kalau abg tu btul2 suka GF dia rasanya lebih baik lupakan dia kot...sebab nnty diri yang terseksa

Alia Az said...

@Afiq : thanks for your opinion . =) yeah , i will .. =(

Ainur Athikah said...

Akak, cinta tak semestinya memiliki. Apa-apapun good luck for your SPM..

Alia Az said...

@Ainur Athikah : yep , i know . =) thanks dear . =)