Halaman

Friday, January 18, 2013

Hanya Kerana Nak Belajar Memandu



Assalamualaikum

 saje nak tepek gambo kat pendahuluan ! haha

Hari ney memang penat gilor coz  jalan2 merantau satu muar .. Hee .. Biase lah hari jumaat , hari cuti my daddy*daddy la sangat! haha*Maklumlah kerja sendiri .. Hehe .. Then , aku pon ikot laa mama pergi jalan2 .. Macam biase , tempat belanja mama aku kat FRESCO and THE STORE laa .. Haha .. Orang yang kerja kat situ pon dah cam je aku and mama , coz setiap hari jumaat mesti ada 2 orang bidadari belanja kat situ ! Hahaaha .. So , dah x heran ! Haha .

Sebelum nak pergi tuu , mama ada cakap bawak buku bank , nak keluarkan terus duit biasiswa tu . Takot hilang katanya ! Hahaha ,, ape lah mama ney ! Nama pon bank , mana duit akan hilang .. Kalau hilang pihak bank yang bertanggungjawab kan ? Hmm . Then , tibe2 ada mentol warna pink kat atas kepala aku masa nak siap2 tadi . Atau lebih tepat lagi , masa aku pandang cermin ia muncul ! Hahahaha !

Nak tahu ape yang aku fikir lepas dapat tahu mama suruh aku keluarkan duit tu ? Hahaha ! Aku nak beli kasut ! Yeahhhh ! Kasut ! Haha ! Korang tau sebab ape tibe2 aku nak beli kasut ? Hahaha ! Tu yang tajuk aku macam tu “HANYA KERANA NAK BELAJAR MEMANDU” .. Haha . Yeah ! Aku nak amik lessen kereta . Huhu . Hari Ahad (20 JAN 2013) ney aku kena dengo ceramah . Huhu . Lama pulak tu ! Dari pagi sampai petang . Paling aku tak suke ! Lama giler kots !!!!!!!

aku nak lesen macam pakcik ney laa ! haha

Kalau dulu masa nak amik lesen moto , aku kena pakai KASUT SEKOLAHHHH ! Tapi sekarang aku x nak ! Hahaha ! Yeah , macam bongok ! Pakai kasut sekolah ! Hahaha ! Dari dulu lagi aku ney hah ! Bila ade duit x nak beli kasut sport or kasut jalan2 . Bila tak der duit ? Semua yang aku tak perlukan , aku nak beli ! Hoho . So ! Kali ney muktamad ! Aku kena beli jugak ! Tak kira sejauh mana ku berlari , pasti ku temui itu kasut ! Hahahaha !

Tadaaaaaaaaaaaaaa !!!! Haha .. 


Cantik tak ? Cantik kan ? Penat wei cari . Ada 1 kedai kasut tu dia kata ringan and baru punya jenama , aku tengok boleh laa . Tapi mahal kot ! RM79.99 , kalau kurang pon korang tau bape ? RM72.99 . Adoiii ! Aku cakap gan mama , x nak laa . Coz x cantik and mahal sangat ! Tapi kalau tengok balik , tak de la cantik mana ! :p . Haha ! Pastu , jalan2 cari kedai kasut yang lain . Tengok macam cantik , tapi buruk ! Haha . Dah berhabuk ! And dye cakap tinggal satu je ? Cancel ! Lepas tu jalan lagi pergi kedai kasut kat HOVER . Then , aku tengok2 , finally ! Thank you so much HOVER ! Aku terjumpa kasut ney ! Hoho .. Alhamdulilahhh ! Nak tau berapa ? Murah je ! Cantik pon cantik and yang penting colour dia PINK ! Hehe .. Harga dia RM29.90 . Comel kan ? Jenama CAPSS by CAPER .

siap beli stokin lagi .. haha .. pink gituu ! hihihi ~

Thank you Capss by CAPER .. =)

Thanks for reading this entry ,. See you soon ! hehe . =D

10 comments:

nurulakmal said...

hehe.. selamat belajar memandu! Alia duduk Muar area mana?

Alia Az said...

haha .. thanks .. area sabak awor ?

nadia arrumaisha said...

all the best ya dik

Alia Az said...

hahaha .. thanks kakak ! thanks jugak bace entry kita .. hehe =)

airis aries said...

Salam..adik yang terbaik,sukses slalu yunk

Alia Az said...

insya-Allah .. thanks kakak ! =)

Miss A said...

nice sneakers :)

BW here, nice blog :)

nurulakmal said...

ohoo..sekampungla kita ni..hik3 Muarian..nice to meet u.. :)

Alia Az said...

Nice too met u too .. =)

Alia Az said...

Thank youuuuu ~ :-)