Halaman

Saturday, January 10, 2015

Menaip Tanpa Cerita 1.0



Assalamualaikum 



Ni segmen baru dalam blog aku bila aku tak ade idea nak update apa and saje2 update blog . Hahaha . Ni aku nak membebel je . Esok aku nak balik UiTM , sedih lah jugak . Tak sedih mana cuma nak cuti lagi . Hahaha . Dah cuti 3 minggu pun tak puas lagi . Hehe . Naik2 ni komfem2 lah test and quiz melambak . Kenapa kalau ade pun kan ? Sebab aku kena study pulun2 lah ni . Aduhai . Tak nak lah repeat paper lagi . Cukup lah detik pahit tu berlaku sekali seumur hidup aku lah kan . In Shaa Allah tak nak repeat lagi . Usaha tangga kejayaan .


Nak cerita pasal tadi pulak . Aku pergi tanjung muar , sape yang stay muar tahu lah kan kat mana , hehe . Aku pergi sana boleh kira berapa kali aku pergi sebab nya aku ni jenis yang tak explore jalan . Kalau orang bawak jalan aku ikot tapi aku tak tahu kat mana . Lain lah kalau aku dah rajin pergi baru aku ingat kat mana . Teruk kan aku ? Huuuuuu .


Okay , nak dijadikan cerita tadi petang aku pergi tanjung then masa nak balik tu ada lah budak laki sebab aku parking moto macam kat atas bukit sikit . Then dah start enjin moto tu member aku naik lah belakang , tetiba aku and member aku nak jatuhhh . Wuaaaaaaaa ~~ Malu lah beb . Semua duk tengok kiteorang . Hahaha . Sebab aku kurus sangat kot . Kesian kawan aku dah nak jatuh . Tak mampu nak tampung . Tapi takde lah jatuh , cuma nak terjatuh . Hahaha . Malu ade , kelakar pun ade . Haihhhh . Alia alia ..


Hm , act aku agak sedih sikit sebab something tadi . Tak nak lah cakap sebab takot ade orang terasa nanti . Takpe lah , aku tetap aku . Allah pandang hati , bukan paras rupa seseorang . Ingat tu alia ! Ya Allah , Engkau tahu kan apa yang aku rasa tadi ? MasyaAllah sedih Ya Allah , beri aku kekuatan , beri aku kesabaran . Amin .


In Shaa Allah alia , jodoh awak takkan pandang paras rupa . Semoga dia mencintai aku sebab hati aku bukan sebab rupa , In Shaa Allah . Aminn .
Sabar lah wahai hati . =’) 


2 comments:

tiga lalat said...

Salam .Hee chantek pantai tanjung emas.

Norzi beautilicious house said...

assalamualaikum..salam perkenalan, jemput join giveaway dari Norzi Beautilicious House di http://silenceprovince.blogspot.com/2015/03/giveaway-2015-jubah-dress-leggings-oleh.html

terima kasih