Halaman

Saturday, June 22, 2013

Kehidupan Baru Yang Ku Lalui . .



Assalamualaikum 


Rindu giler kat blog aku ney ! Hahaha . Dah lama giler tak update kan ? Maklumlah , busy jadi student baru kat UiTM KUALA PILAH and aku baru je balik petang semalam (means hari ney). Hahaha . #poyo ~ =D Tajuk pun sedih je bunyi kan ? Hahaha . Banyak benda nak cerita sebenarnya , tapi aku pendek kan je lah eh . Aku tahu korang tak berminat nak bace cerita poyo aku kan ? Huhu ~ #gurau je . Hehe , Bismilahhirohmannirohim ~ Hehe ,. =)


Hari first datang sana , aku dah excited giler nak tinggal and study sana . Muka memang excited giler *sila rujuk gambar diatas*!!! Hahahaha . Aku tinggal kat uitm kuala pilah (beting) masa minggu orientasi je ! Aku pikir tinggal sana sampai habis study , tapi TAKKKKKKKKKK ! Budak2 PRA-DIPLOMA kena halau pindah dari situ pegi melang lepas minggu orientasi !!!!! Okeh lah , aku terima dengan redo ~ sebab menurut kata sape tah , dia cakap kat melang sana tinggal kat rumah banglo and memang selesa . Wahh , lagi seronok aku nak pindah . Tapi bila sampai sana ? Hahaha . Bukan rumah banglo pun ! >< Rumah biase and bilik aku je ade 6 orang ! Yang lain 4 orang ~ Sedih beb ! =(


Huhuhu . Minggu ke 2 aku dah pindah melang , aku menangis beb ! Aku call mama , aku cakap aku nak balik , tapi mama cakap sape nak amik kau kat sana ? Aku nangis pun sebab tak ade membe . Aku tak jumpa membe yang satu kepala dengan aku . Sedih kot ! =( And selama aku duduk sana , hati aku rasa tak tenang . Setiap kali solat mesti punyer lah akan mengalirkan air mata . Aku selalu tanye kat diri aku , bila ade budak yang tak ade membe , aku try berkawan dengan budak tu . Sebab aku tak sampai hati tengok orang tak ade kawan , tapi kenapa ? bila aku tak ade membe , kenapa tak ade orang nak berkawan dengan aku ? ><


Jujur , aku sedih dapat kawan yang ego ! Aku mintak lah tolong bawak kan beg aku yang banyak2 tu naik lori (masa nak pindah melang) , tapi dia kata dia nak cop tempat duduk kat dalam bas dulu lepas tu baru dia tolong , and bila dah cop , aku sorang2 bawak beg yang berat tu ? Alhamdulilah , ade seorang makcik tu tolong aku bawak beg aku yang berat giler tu . Aku tak cakap pun dengan budak tu . Kata nak tolong , tapi tak pun ! Menangis kot aku dalam hati ~ =(


Dah la ! Lupekan ! Malas nak ingat ! Ape yang penting , aku datang sana nak belajar ! Tak nak kawan ? Lantak lah ! Kesah pulak aku kan ? Btw , happy giler dapat balik rumah ! Hahaha . Rindu kots ! Hehehe . Ouh ye , semalam (21 JUN 2013) KUMPULAN 2 SIRI 10/2013 tamat dengan rasminya kan ? Hehe . Tahniah lah korang dapat habiskan PLKN tu dengan jayanya ! Hehehe . Tapi aku tak dapat pun habiskan sebab nak sambung study . Huhu =( #terkilan lah jugak ! Huhuhu .

gambar saya selepas menembak ! hehehe .. =D

Ape2 pon , KUMPULAN 2 SIRI 10/2013 – KEM PLKN PTH PADANG HIJAU MEMANG OSHEMMMMMMMM !!!!! =D Aku akan ingat sampai bila2 kenangan kita kat sana ! Hehehe . Cehhh , wahh ! “KITA” beb ! Hahaha . Sape lerteww kan ? Ok lah , sampai sini je dulu ye ! =D 

Thank you for reading this entry ~ See you soon ~ =)

Assalamualaikum

p/s : tak lama lagi aku ade individual speech and role play and presentation CTU001 (subjek agama) .. lemah betol aku bab present ney !!!! doakan aku ye ! ini markah untuk final exam aku ! kalau 1 tak lulus , aku kena sambung sem 2 ! OMGGGG !! TAK NAKK ! =( doakan saya tau ! thanks kwan2 .. =)


9 comments:

Cik Atynn said...

Salam, hye adik maniss.. akak pun student uitm kuala pilah.. selamat datang ke Uitm n9 :) anyway, pasal kawan tu jangan sedih2 yee.. adik baru lagi kat sini.. InsyaAllah, kalau adik dah lama duduk dekat melang tu, mesti adik akan jumpa kawan yang adik xkan sanggup berpisah dengan dia bila adik dah abis pra nanti.. Sabar yee dik..nway, gud luck taww.. blaja rajin2.. kalau adik rajin bolehlah dtg ke blog akak.. nanti kita boleh borak2.. ^_^v

sorry, terpanjang pulak komen nie :)

Alia Az said...

wsalam , thanks akk .. =) rasanya tak kan kot jumpa .. sebab yang lain dah jumpa membe2 baik dia .. saya je x kan jumpa .. >< insyaAllah , saya tahu ade hikmah nape saya sampai skrg x dapat membe baik lagi .. =( nati kalo ade masa , saya singgah blog akk .. thanks komen and sudi singgah blog buruk ney .. hehehe .. =D

Cik Atynn said...

nway, adik kat melang amek cos pra dip apa ?

Alia Az said...

pra diploma sains .. =D

Cahaya Kesempurnaan said...

done follow
nukilancintapurple.blogspot.com

Nurul syahirah binti md senin said...
This comment has been removed by the author.
kacang said...

Nanti mesti awk jumpa kawan.mungkin baru lagi masing masing malu lagi.good luck!=)

cik natasya (: said...

Pernah merasai nyee . Sabar ye syg . Org tak nak kawan ngn kita , buat ap kita terhegeh2 nak kawan ngn dia . cari org lain yg boleh di buat kawan masa senang n susah . tp kebanyakkan skrg masa senang jer la ramai . alahai . Good luck study yaww ! :)

Lelaki Gentle said...

hehehe.. sabar la adik.. biasa la tue.. orang nie banyak perangai nye.. adik sabar je.. lagipon kan, banyak lagi kawan.. bile adik dapat tue, tue jangan tanye la.. tapi insya'Allah adik akan dapat nye la.. caye la.. hehehe