Halaman

Wednesday, February 6, 2013

Kesimpulan Cerita Debunga Lalang



Assalamualaikum


Sory ye ! Mukadimah aku agak panjang sikit .. Hehe .. Entry ney pembuka untuk bulan 2 .. Hehehe .. Sihat korang ? Bagus ! Alhamdulilahh .. =D .. Ouh ye ! Nak bagitahu ney .. Jom ramai2 follow membe aku ney , ~ Menanti JannahMU ~ .. Dia baru buat blog , so ramai2 la kita support membe2 newbie kita ney oke .. Hehehe .. Semalam memang sedih sangat ! ney BUKAN pasal BREAK UP ! Tapi FACEBOOK aku kena HACK.. Ney bukan hack yg “HANYA AKU CINTA KAU” ye ! Hoho .. Tapi untuk 1 jam sahaje ! Muehehehe .. Alhamdulilah , sekarang dah oke ! Hihi .. Jahat la itu budak ! Dia ajak aku main game bola yang melantun2 tu , dia kata dia bosan .. Yang aku ney pulak , bongok ! Hahaha .. Aku gi ikot cakap dia .. Coz aku tak ley tengok orang buat muke mintak PENAMPO ney ! *means muka suci laa ! baik jep* hahaha .. #damn

Oke , back to title .. ! Sebelum buat kesimpulan , aku nak bagi pendapat sikit .. Sape tengok cerita tu ? Angkat kening ! Cepat ! *krik3x 1 minit * ==’ Sedihh ! Tak ada orang layan gua ! Haha .. Tak kesah laaa .. Sape yang tengok tu tahu la kan ? Hari ney cerita tu TAMAT ! Huhuhuhu .. Sedihhh ! Cerita tu best kot .. Aku ingat habis esok .. Tapi mak dia dah nazak dah hari ney .. Mana boleh tunda2 sampai esok .. Heheehe .. Cerita tu berkaitan dengan kasih sayang seorang anak kepada ibunya walaupon ibu dia benci dia .. Sad kan ? Uhukk ! Mak kandung benci anak kandung dia sendiri ? Apekahhh ??? Padahal anak dia baik jep ? Solehah lagi kau ! Tak ada nak tengking2 mak dia .. Alahai ~ Cerita ney ada pelik sikit ! Selalu anak yang benci mak , ney mak yang benci anak ..




Dalam cerita tu ada part yang agak menirap sikit .. Hahaha .. Asal la paksu (BAKRI husband TIJAH) dia gatal bebenor ? Cari awek lain padahal dah ada wife ???  Dah beruban pon nak cari awek ? Hahaahahaa .. Part tu memang x logik giler ! Bukan tak logik laa , tapi cam tak kena laaa .. Ye , tahu la ! Paksu dia tu dah tak suke wife dia , hanya sebab wife dia penipu ? Tak boleh bagi dia keturunan ? Bukan salah dia kalo dia mandul ? Ketentuan Allah .. And sebab wife dia jadi QUEEN CONTROL ? Selesaikan la masalah dengan baik , JANGAN la cari awek lain ! Adoiii ..  And yang penting JANGAN laa sampai cerai2 .. Benda ney ley setel ! Cehh wahh ! *senang kau cakap , alia ?* Haha ! Yang tak boleh belah lagi , awek dia budak sama umur dengan anak saudara dia pulak tuu ? Best friend lagi kau ! Hahahaha .. Kalo kawan dia jadi kawin dengan paksu dia , panggil ape tu ?  maksu ? Bhahahaha ..




Kesimpulannya ! Air yang dicincang tak akan pernah putus ! Kecuali lah kalo air tu kau dah tutup ! Hahaha ! Seburuk mana pon ibu kita , sebenci mana pon dia kat kita , PERCAYALAHH , dalam hati dia ada rasa sayang pada kita .. Kesimpulan ney sebenarnya hanya untuk tema cerita ney , oke ! =D and cerita ney sangat BEST !!!! Banyak moral kita ley dapat .. 5/5.5 stars ! =D

Thanks for reading this entry ~ See you soon .. Hehe .. =)

p/s : malam ney rasa nak menaip lak .. tu yang taip pasal cerita ney .. aku tengok cerita ney mengalir air mata wooo ! hahaa .. btw , jangan lupe tengok cerita “HANYA PADAMU” , setiap hari Jumaat , 9.oo malam .. promote ! hehehe .. cerita ney pon best ! mueheehe .. =D


7 comments:

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

si kiut lavender said...

tak pernah plak eden tengok cerita nih..

tapi yang hanya padaMu tengoklah,,tu pun sebab ada Beto..HAHA..:D

Alia Az said...

@amer akat : dah follow laaa ..
@si kuit lavender : haha .. minat beto ehh ?? hahaha .. =)

cik lemon said...

cik lemon suka debunga lalang ni. tapi part pak su dia rasa mcm nak sepak je. kenapa tunggu 10 tahun untuk cerai? haha. emo . maaf bahasa kasar.

Alia Az said...

kan ? bukan nak sepak je , nak tumbuk pon ada .. hahaha .. sokey2 .. =D

Nina Maslizza said...

MACAM BESTLAH..NAK TENGOK LA

Alia Az said...

cerita nyer dah habis la kak .. hehe .. kat utube maybe ada ,, hihi .. =D