Halaman

Monday, October 1, 2012

Tips Kecantikan Khusus Untuk Pelajar And Remaja ..





Assalamualaikum ..

Hai ! Oke , first of all , aku nak berterima kasih pade korang yang sudi jadi BFF (follower) in my blog .. Thank you so much .. Tak lupe gak pade korang yang bace segala entry2 yang aku taip .. Thank .. :) So , korang dah bace kan title kat atas ? Oke , segala tips ney aku dapat melalui cikgu BMS (BANDAR MAHARANI SCHOOL) yang menyampaikan slot eksekutif talk pagi tadi .. Warga BMS ramai yang dah tahu tips ney .. hehe ..

Hahaha .. Dengo jer cikgu nak cakap pasal kecantikan , aku terus catat seberapa banyak yang boleh tok dikongsi kan bersama2 kawan2 aku di alam maya ney .. cehh , ayat ! Hahaha .. #APTB# .. hehehe .. Sebenarnya tips ney ditujukan khas tok korang yang bergelar and merasa diri nyer seorang remaja and pelajar .. :) .. Jangan risau , korang yang x digelar cam tuh pon dialu2kan bace entry kali ney .. Nati boleh lah share2 ilmu , right ? hehhee .. So , enjoy !! Hehe ..



TIPS KECANTIKAN KHUSUS UNTUK REMAJA AND PELAJAR 

  1. Seseorang yang cantik/tampan , x kira lah boy or girl , mesti mempunyai cita-cita yang tinggi and berwawasan ..
  2. Secara lazimnya , mereka hari ney bercinta melalui paras and rupa kan ? Tetapi seseorang yang cantik/tampan ialah seseorang yang "BERCINTA DENGAN BUKU , BERKAHWIN DENGAN PEPERIKSAAN DAN BERBULAN MADUDENGAN KEJAYAAN" .. Tak tahu lah kalo aku orang terakhir yang tahu kata2 ney .. hehehe ..
  3. Selalu berdating kat bilik darjah , cari tempat2 kosong utk dating and yang paling romantik dating kat tangga .. Hahaha ! Seseorang yang cantik/tampan tak bercinta semasa akhir2 peperiksaan .. Kerana tanpa kita sedari , apa yang kita belajar secara x langsung akan mengosongkan fikiran kita kerana memikirkan tentang "DIA" .. 
  4. Seseorang yang cantik/tampan , mesti menjaga kehormatan diri ! Sebagai contoh , jangan lah ponteng kelas , tidur dalam kelas , meronda kawasan sekolah and so on lah ..
  5. Seseorang yang cantik/tampan jugak , mestilah pandai menghormati ibubapa , guru dan orang lain .. 
  6. Seseorang yang cantik/tampan mestilah meminta restu ibubapa mereka .. Nooo !! Bukan restu nak kawin , mintak restu supaya dipermudahkan segala urusan pembelajaran disekolah .. Oke .. Restu nak kawin bukan tajuk entry ney .. Aku lom profesional nak buat entry cam tuh lagi .. Hahaha ..
  7. Bagi mereka yang tinggal berjauhan dengan ibubapa , telefon lah mereka .. Public phone banyak kat sekolah .. Mintak restu dan doa mereka .. Jangan sesekali melangkah ke dewan peperiksaan TANPA restu ibubapa !! Ingat tuh !! 


Oke lah .. Kan , aku dah cakap ? Hahaha .. Tok pelajar sebenarnyer .. Tapi x pe .. Ilmu yang ade mestilah diberi kepade mereka yang belum mengetahui nyer lagi .. Kan100x ??
Sorry , kalo banyak tersasul .. Hahaha .. Ape yang penting ialah seseorang yang CANTIK DALAMAN SEMEMANGNYA CANTIK LUARAN ! :)

p/s : kepade PENGETUA SMK BM , sy wakil pelajar (hanya dalam blog) hehehee , mengucapkan SELAMAT MAJU JAYA di sekolah lain .. Kiteorang akan sentiase merindukan PENGETUA sebaik PENGETUA SMK BM .. :') 

Sekian .. Assalamualaikum .. 



5 comments:

luqman zakaria said...

hi..salam kenal! tq follow arepnakbebel.com yer :)
heepi blogging :)

Alia Az said...

Hye ! Oke .. :)

Khalilah MNor said...

Setuju, cantik dan luaran adalah yg terbaik... ;)Nice tips la adik

Alia Az said...

hehehe .. thnx you ~ :)

Shine FS said...

Adakah isteri / suami anda selalu bekerja di luar pejabat atau kerja lapangan yang menggelapkan kulit? Adakah anak anda aktif dalam sukan dan kerap berjemur di bawah terik matahari? Adakah anda masih ingin kekal Cerah?

Call / Sms: +6016 2715447
Email: 772shine[@]gmail[.]com
Google up: Shine FS