Halaman

Wednesday, October 2, 2013

END OF MY STORY IN PRE DIP SCIENCE - CAMPUS MELANG


Assalamualaikum . . .


Alhamdulilah , selesai sudah pembelajaran aku dalam pre-dip science selama 5 bulan aku dekat UiTM NEGERI SEMBILAN – kampus melang . J Alhamdulilah , semalam selamat sampai di Muar tepat pukul 9.45pm . Hehehe , lepas habis paper BEL021 , aku terus balik . Aku nak cerita sikit lahh . Nak dengar tak ??  Nak lahhh ! Hehe ,, J


Aku dari nst1 sebenarnya , tapi bestfriend aku ade kat nst2 . Pelik kan ? Ade cerita disebalik kepelikan tu , and ade hikmah kenapa aku duduk kat nst1 bukan nst2 . J Hari2 and setiap masa kot aku selalu pergi nst2 . Maybe aku tak ngam gan nst1 kot ~ Biarlahhh ~ Banyak kisah suka duka aku kat melang ney . Aku jumpa macam2 kawan , tapi aku ade kawan2 yang baik kat nst2 , ade yang aku gelar sebagai “MAK” atau nama panggilan dia “KILAFAIRYY” a.k.a fifi . Hehe . Lagi 1 , kat nst2 ney ramai retis tau . Hehehe . Then , ade nama izati vierto , intan , and kak naz . Diorang sangat baik dengan aku . Alhamdulilah , dapat kawan dengan diorang . J
Aku study , gelak , and kalo ade prblom semua aku share2 dengan diorang . Syang aku kat diorang ,. Aku pernah jadi ahli kaki menganjing dalam bilik tuuu , hahaha . Sape ajo ??? Macam2 trademark guna . Yang paling lawak sekali ayat HARI INI SAYA NAK MENYAMPAIKAN CERAMAH YANG BERTAJUK “PERGI MAMPUS” . Hahaha . Ayat ney kiranya macam bila kita cakap something lepas tu orang tu x kisah and orang tu automatic akan cakap ayat tuu . Hehee . Tapi memang kalau duduk dengan diorang , aku happy giler lahh , sebab diorang ade je benda lawak . Thanks korang ~ J


Kepada mak , sory selalu ambik biskut mak . hahhaha , and sory kalo2 teranjing , hahaha . Kepada zati vierto , thanks sebab selalu wat orang happy and sory kalo ade menguris perasaan zati ker , makan Maggie zati kerrr ???? Hahaha , tu bukan menganjing ehhh ,, hehe .. Kepada intan , sahabatku yang aku sayang , thanks sudi ajar orang dengan sabar , haha . Semoga intan kekal dengan CAPITAL S , amin ~ heheh .. Kepada kak naz , thanks jugak sudi ajar kita . Thanks tok makanan , and ape2 lagi lahhh , hehehe .. Korang jangan lupa turun muar nati ye ! J


Aku pernah cerita kat blog aku yang aku ade crush kan ? Aku x tahu nak cerita ke tak , tapi ney yang aku nak dia tau . Semalam dia ade bagi aku hadiah , tapi aku x ambil sebab aku dah x nak ingat dia lagi ,. Ye , aku kecewa tahu perasaan dia macam tuu ,. Tapi masa membe aku cerita pasal perasaan dia kat aku , aku dah janji yang aku tak nak gangu dia lagi dahhh , aku kena lupakan dia . Aku x boleh mesej dia lagi dahhh . Sebab tu awk , perangai saya berubah , supaya awk tak mesej saya lagi . Cukup lah saya kacau awk sebelum ney ,, Ade orang dah bagitahu saya dah , yang awk bace blog saya ,, and awk bukan anak bongsu . Ye , saya salah info , lepas ney saya akan hide delete post pasal awk tuu . So , awk dah x perlu risau dahh , awk dah bebas ,. Saya akan jawab segala pertanyaan awk yang dalam surat tuu . 


Kalau dalam surat tu awk pernah cakap yang saya dah x suka awk lagi , awk salah . Susah hati saya nak suke someone tu betol2 . Awk orang ke2 yang saya suka betol2 selepas saya suka abg angkat saya . Tapi bukan abg angkat saya yang sama rupa dengan awk tu , ney abg angkat lain . Dia dah tunang dah dengan perempuan yang dia suka , dah nak kawin dahhh . Kecewa ? Ye , tapi tu dulu . 3 tahun saya suka abg angkat saya . Tapi ape ? Dia macam awk , dia anggap saya adik je , awk pulak ? anggap saya kawan je . Saya tak pernah salahkan perasaan awk ,. Saya tak dendam pun kat abg angkat saya , saya doakan kebahagian dia . Sbb ape ? Jika kita suka seseorang , doakan lah kebahagian dia . Ayat tu selalu saya ingat . Saya tak marah pun dekat awk , cuma saya kecewa je awk . J Lepas tu , awk ade cakap kenapa saya selalu lari dari awk kan ? Sbb saya cuba x nak jumpa awk . Lagi saya jumpa awk , hati saya suka kat awk . Tu ker awk nak saya buat ? Awak sendiri anggap saya ney kawan awk . So biarlah saya buat macam tu tok perlahan2 buang perasaan tu , tapi tak bolehhh . Sbb ? Allah yang bagi perasaan tu kat saya . Saya tak mintak pon nak suka awk . Saya mintak maaf buat awk macam ney , hati saya hancur awk masa dapat tau awk anggap saya ney kawan je. Tapi tak pe lahhh , saya tak kesahh dahh . J Sy sentiasa doakan awk happy dengan orang tersayang . J Allahyuftaha’alikum tok kehidupan awk jugakkk . Saya nak cakap terima kasih jugak sudi keluar dengan saya . J Saya janji ney last post saya pasal awk . Maafkan saya . J 


Assalamualaikum ~


p/s : doakan saya ye lulus pra dip and dapat masuk dip . J doakan tau ! hehe , thanks ~ J J J


5 comments:

Azlan Strider said...

Congratulation....semoga awk dpt smbung diploma nnt..just have faith...

Regards
-Strider-

Azhafizah Md Nor said...

Tahniah dik..dulu akak pun pre sciene uitm pilah dan sambung dip n degree uitm gak..all the best :)

Alia Az said...

@Azlan Strider : insyaAllah . thanks ,, :D

@Azhafizah Md Nor : thanks ,, ye kerr ?? wahh ,, hebat la akk dah degree ... :D

cik orange jingga said...

tahniah!

saya pun baru habis degree kat uitm, then I'm stuck...haha x taw nak wat pe, sambung or just start keje!

by the way, love your blog <3

Alia Az said...

@Cik orange jingga : thanks ,, heheh .. :)