Halaman

Friday, May 9, 2014

Tolong aku ! Aku betol2 tak kuat !!!!!!



Assalamualaikum


- 9 MAY 2014 -

Hari sejarah yang akan aku ingat sampai bila2 , dimana hari ni keluar result uitm sem 1 aku . Ye , kecewa giler ! Aku ade failed subject . Tahu ape makna dia ? “Repeat Paper”! Yes ! Aku admit yang sem 1 aku taka de kawan yang boleh mengajar aku , aku kena ade orang perantaraan yang boleh mengajar aku , aku bukan seorang yang terus dapat bila lecture mengajar . Aku kena ade orang tengah , and aku akan bertanya pada orang tengah sekiranya aku tak faham . Sayangnye sem 1 ney aku  x dapat orang tengah . L

 Saat melihat keputusan ~ 

Aku belum bagitahu parents lagi . Kenapa ? Sedih result aku yang sangat teruk , L Ya Allah , rasanya aku tak kuat hadapi cubaan yang Engkau berikan padaku hari ini ! Sumpah Ya Allah ! Aku rasa nak quit lah uitm . Sem 1 ney buat aku makin down . Kenapa Allah buat aku cam ney ? Kenapa Allah pisahkan aku dengan kawan2 lamaku ? Kenapa Allah memberi ujian seperti ini kepadaku ? Adakah Allah tak sayang aku ? Adakah dosa aku terlampau banyak sehingga Allah memberi balasan seperti ini ?


Kini aku rasa sedih sangat , betul2 sedihh . Aku x kuat lahh nak hadapi ni . Sepanjang aku menaip ney air mata aku menitik . Aku tak pernah dapat yang namanye kebahagian ! If dapat pon hanya sekejap . Hancur berkecai hati aku . Ape yang harus aku buat selepas ini ? Aku rasa nak bunuh diri pon ade . Tak pernah aku rasa sekecewa ini . Sumpahhhhhhhhhhhhhh !!! Aku rasa nak quit ! Aku x nak mama and papa kecewa gan result aku ! L Kuatkan aku Ya Robb !!!!!!!!

AKU TAK KUAT !!!!!!!!!!!!! 


p/s : congrats pada sahabat2 aku yang lulus semua and dapat dekan ,, 


7 comments:

Aisyah Az said...

Allahu.. ingat Allah selalu yer sis.. i know it must be hard for u. ecah bukan dalam keadaan sis.. tapi paham sangat bila kita dapat result yg xmngembirakan. smoga akak tabah n insyaAllah ada hikmahnya. be strong and never give up !

Iezwa Razk said...

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi"
*Ada hikmah di sebalik semua ni awk. Banyakkan bersabar ye dan jangan mudah putus asa. Jom kita usaha lagi sem depan :)

Alia Az said...

@ Aisyah Az : Yes , thank you so much my dear ! In Sha Allah akak kuat demi parents .. Pray for me .. :')

@ Iezwa Razk : Terima kasih atas kata2nya ,, thanks bagi semangat ! Yeahhh , i will be better next sem .. :)

иιиα αмιяα said...

Salam ziarah. Hai dik. Jangan lah sedih dan kecewa. Setiap yang jadi pasti ada hikmah. Mungkin Allah tak bagi ape yang kita hendak tapi insyaAllah bahagian lain DIA akan bagi. Bersabar lah ye. Akak pun bekas pelajar UiTM. Akak pun pernah merasa apa itu gagal apa itu 'repeat paper'. Memang kecewa tapi amek semua tu dalam keadaan positif. Jangan patah semangat. Terus kan usaha.Jangan sia2 kan peluang belajar dekat UiTM sebab kat luar tu ramai yang tak ada kesempatan untuk masuk UiTM. Sentiasa berdoa ye. Good luck untuk sem depan :)

Mijaa said...

Usaha lebih lagi next sem ye awak. InshaALLAH, Allah bagi kejayaan yg lebih cemerlang untuk sem 2. Jangan give up :)

Ibnu Ramli said...

Orang yang sudah merasai kejatuhan selalunya akan bangkit dan lebih hebat daripada org yg belum pernah merasainya. Yakinlah dengan pertolongan Allah, dan byk2 berdoa inshaaAllah, bittaufiq ^^
(Nak bagi nasihat tak reti sebab saya sendiri bukanlah pointer tinggi haha)

.sayha. said...

assalamualaikum akak :)

1/6 ni saya daftar kat kampus beting. Sama kos pulak tu. Akak boleh share anything tak about this course? Preparation ke before masuk kelas??