Halaman

Saturday, February 18, 2012

Kenal melalui FACEBOOK ? ? Terima kasih kerana mengenali aku ! !

Assalamualaikum . .
Hai ! Hari neyh aku malaz nak taip panjang2 . .
Sebab ?
Huh ! Tak der mod lah . .
(Ye ker ? )
Disebabkan bosan , lalu aku pon ditakdirkan untuk
menaip ! huhuhu ~
Hm . .
Da bace kan title entry kali ney ? ?
Good boy and good girl !
hehehe . .

Ye ! Title nye mmg panjang bebenor . . huhuhu ~
Sebelum aku cerita , nak tanye lah korang yang
tengah bace post aku ney . .
Korang ade tak perasan kawan2 yang korang kenal dekat
facebook tuh , akan kenal korang di luar ? ?
Kebanyakan orang tak kan kenal kawan yang dye kenal dekat
facebook tuh di luar !
(ayat atas ney sila bace dengan teliti ye ! mesti ramai yang kurang paham !)
(korang kena lah imiginasi kan ye ! haha )
Betol tak ? Betol kan ?
SEBAB APE EK JADI MACAM TUH ? ?
Hah ! Neyh semua dipengaruhi oleh gambar2 palsu lah !
Contoh nye korang mengedit !
Memang bole edit gambar , tapi aku cadangkan
jangan lah edit melampau . .
Maksud aku , sampai kawan kter sendiri tak kenal
kter kat facebook tuh . .
Well , aku pon macam korang suke mengedit , tapi aku
juz edit name saje . . huhu ~
Back too story !
Tadi mukadimah sebelum aku cerita . . hehehe . .
Oke , jujur aku sering mengenali kawan2 aku yang kat facebook . .
Tak der lah semua . . Juz yang pernah tegur aku ,
yang rapat dengan aku and yang
sewaktu dengannye lah ! hehe . . . . .
Oke , tadi aku pegi bando . .
Aku ternampak ALI (bukan nama sebenar) . .
Aku ingat dye tak nampak aku and tak kenal aku . .
Sebab aku pernah nampak dye kat hospital , mse tuh dye tak nampak aku . .
Tapi kali ney dye nampak lak aku ! hehe
ALI ney dak facebook jugak . .
Aku berkenalan gan dye di facebook lah . . huhu ~
Juz hari ney Allah temukan aku dan dye . .
Aku agak mesti dye akan kol aku mse tuh ! Tekaan aku begitu tepat 
apabila mendapati ade mizkol dari dye . .
Hahahaha !
Sebelum dye kol , aku dah slient kan hp aku dulu . .
Aku nak tengok sama ade dye betol2 kenal aku or tak . .
Aku tak tegur dye , dye pon x tegor aku . .
Aku ade alasan kenapa tak tegur dye . .
MAMA aku ade sebelah aku ! hehehehe . .
Then , bila dah turun ke bawah , baru aku mesej dye . .

Aku : Assalamualaikum ? Yup ? Ade ape kol ? 
Ali : Wa'kumsalam . Awk kat mana tuh ?
Aku : Hm ? Kenape ye ?
Ali : Tadi sy mcm pnh nmpk awk lah .
Aku : Ouh . Saya dah balik da . 
Ali : Lah sekejap nye sombong ea td .
Aku : Eh , awk sory lah . Sy ingat awk x kenal sy . Sy diam je lah .
Ali : Sape cakap x kenal ? Sy kenal sangat2 . Sy nak
tegur awk tp takot awk tak layan . .
Bla , Bla , Bla . . . . . . . 
. . . . . . . . . . . . . . . . .
(TAK BOLEH DIPAPARKAN ATAS PERMINTAAN OWNER BLOG INI)
hehehehe !
Aku mintak maap pade orang ney oke ?
Aku happy kalau korang kenal aku kat luar daripade kat facebook . .
Oke !
TO : ALI (bukan nama sebenar)
~>Thank kenal saya diluar , oke !
~>And sory libat kan awak dalam blog saya ! hehe . .
~>Jangan mare ! huhu ~

Thank pade korang yang sudi like , follow , and so on lah . . 
Thank oke ! 
Assalamualaikum ! ^_^


                                                                                 

2 comments:

sharuddin said...

ingat lagi masa tu sya ,azmer ,farid ada sekali ,tpi sya dah baca dah entry ni dulu :)

Alia Az said...

hehehe .. yeahh .. :)